<-vissza     Biofeedback     Neurofeedback     Tréning menete     Időtartam     Megjelent cikkek
 

. Módszer . Megjelent cikkek .


Feltöltés alatt ...

Koncentrációs gyakorlatok segíthetnek a hiperaktív gyerekeknek megjelenés: 2009.07.18.

Német kutatók igazolták, hogy a hiperaktív gyerekek inkább nyugton maradnak, ha koncentrációs gyakorlatokat végeznek: ha a gyerekek megtanulják célzottan aktiválni bizonyos agyterületeiket, mérsékelni tudják tüneteiket.
A tübingeni egyetem kutatói holland kollégáikkal tizenöt témába vágó tanulmányt elemeztek és összegeztek. Megállapításuk szerint a figyelemzavar-hiperaktivitás szindróma (ADHD) két tünete, az impulzív viselkedés és a figyelmetlenség jócskán, a hiperaktivitás pedig közepesen csökkenthető koncentrációs gyakorlatokkal - írja a Berliner Zeitung internetes kiadása (www.berlinonline.de).
Tübingenben most kezdődik egy százötven gyereket bevonó kutatás, amely először hivatott részleteiben feltárni az ADHD-betegek úgynevezett neurofeedbackjét, azaz idegi visszacsatolását. A kutatók azt kívánják kideríteni, hogyan taníthatnák meg a kis betegeket arra, hogy a hiperaktivitásért felelős agyterületeket célzottabban működtessék.
A figyelemzavar-hiperaktivitás szindróma a legelterjedtebb pszichés zavar a gyerekek és fiatalok körében. A pszichológusok úgy vélik, hogy a tünetek - például koncentrációhiány és impulzív viselkedés - bizonyos agyterületek túl csekély stimulációjával függ össze. A gyerekek úgynevezett biofeedbackkel (biológiai jelek érzékelhető visszacsatolásával) kiegészíthetnék ezt a hiányos stimulációt.

forrás: InfoRádió / MTI

 
Neurofeedback Csongrád neurofeedback-csongrad.hu webdesign: Kate Twa © (twa.kate[at]gmail.com)