<-vissza     Hiperaktivitás, figyelemzavar     Születéskori rendellenességek     Viselkedészavarok     Szorongás     TIC     Dadogás
 

. Alkalmazás . Születéskori rendellenességek .


Születéskori oxigénhiányos állapot

A tanulási zavarok (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia), valamint a magatartászavar, hiperaktivitás, figyelemzavar hátterében az oxigénhiányos állapot, vagy az optimálisnál alacsonyabb oxigénszint következtében kialakuló enyhébb fokú idegrendszeri működési zavar áll.
Korábban úgy gondolták, hogy leginkább szülés alatt alakul ki. Ma már találkozunk olyan nézettel is, hogy sokkal több függ a magzat méhen belüli jólététől, a lepény általános állapotától, mint a szülés alatti események sorától.
A fejlődés során az eltérések egyre nyilvánvalóbbakká válnak. Általában a részképességeket, és a viselkedést érintik. Ha több funkció szerveződött hiányosan, a zavar hátrányosan befolyásolja az iskolai teljesítményt. A problémák idővel még erőteljesebbé válhatnak. Ezekben az esetekben is jó hatásfokkal használható a neurofeedback eljárás. Segítségével az agyhullámok harmonizálását segítjük elő, melynek következtében az iskolai teljesítmény javul.

 
Neurofeedback Csongrád neurofeedback-csongrad.hu webdesign: Kate Twa © (twa.kate[at]gmail.com)